Laatste update 11:30
39

‘Lega Nord ontving 3 miljoen van het Kremlin voor Europese campagne’

De uiterst rechtse Lega Nord, die samen met de anti-establishment Vijfsterrenbeweging Italië regeert, heeft in het geheim 3 miljoen ontvangen van het Kremlin om hun Europese verkiezingscampagne te financieren. De deal werd persoonlijk onderhandeld door vice-premier Matteo Salvini en het geld werd verborgen in een zakendeal met een Italiaans bedrijf, dat drie miljoen ton diesel kocht van Rusland. Dat meldt het Italiaanse politieke tijdschrift l’Espresso.

Matteo Salvini heeft altijd gezegd dat hij niet geïnteresseerd was in Russisch geld, maar dat zijn steun voor Vladimir Poetin puur gemotiveerd was door ‘politieke harmonie’. Of de transactie daadwerkelijk is voltooid is nog niet duidelijk, maar l’Espresso ontdekte talloze geheime ontmoetingen, reizen, e-mails en contracten tussen vertrouwelingen van Salvini en leden van de ‘inner circle’ van de Russische premier. De hele reportage zal aanstaande zondag worden gepubliceerd.

Het is niet de eerste keer dat Lega Nord in opsraak raakt over partijfinanciering. Eerder dook l’Espresso in de verdwijning van tientallen miljoenen uit de partijkas.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)