Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lege schappen dreigen door minder containerschepen

  •  
05-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
ANP-425811911

© Nederland, Rotterdam, 12 nov. 2020 ECT containeroverslag Maasvlakte Haven Rotterdam, Rotterdamse haven. Port of Rotterdam / containerschepen containervervoer containers container container

De coronacrisis kan ervoor zorgen dat er straks lege schappen zijn in de winkels. Vanwege de pandemie besloten transportbedrijven om minder containerschepen te laten varen. Nu de vraag weer aantrekt, leidt dat tot problemen. Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) komen er te weinig transportschepen aan in Rotterdam om de Nederlandse winkels te bevoorraden.
“Producten staan wekenlang stil in Azië”, verklaart Ad Schoenmakers van het Rotterdamse expediteursbedrijf Ritra Cargo Holland tegenover Rijnmond. “Als ik een container uit Shanghai naar Rotterdam wil verschepen, had ik voorheen binnen vier dagen een plek op een schip. Nu duurt dat zeker drie weken.”
De prijzen voor containervervoer zijn de afgelopen weken omhoog geschoten. De verwachting is dat het tekort aan containerschepen nog tot aan het eind van het eerste kwartaal van 2021 zal aanhouden. Het Chinese Nieuwjaar van begin februari zal vermoedelijk voor extra vertraging zorgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.