Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leider racistische Proud Boys opgepakt voor in brand steken BLM-vlag

  •  
05-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Proud Boys Leader Arrest

© FILE - In this Sept. 26, 2020, file photo, Proud Boys leader Henry "Enrique" Tarrio wears a hat that says The War Boys during a rally in Portland, Ore. Police in the nation’s capital on Jan.

De leider van de racistische Proud Boys, Henry Tarrio, is gearresteerd omdat hij samen met anderen een Black Lives Matter-vlag heeft gestolen en in brand gestoken. Behalve voor diefstal en vernieling wordt Tarrio ook aangeklaagd wegens het bezit van patroonhouders, meldt CNN.
Tarrio geeft toe dat hij de vlag, die toebehoorde aan een zwarte kerk, in brand heeft gestoken tijdens een pro-Trump-rally in Washington DC op 12 december. Bij die bijeenkomst werden vier mensen neergestoken en 33 mensen gearresteerd.
De leider van de Proud Boys is deze week opnieuw naar Washington DC afgereisd omdat zijn racistische club deelneemt aan een nieuw pro-Trump-protest. De demonstranten aan die demonstratie geloven ten onrechte dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen. In werkelijkheid verloor hij met meer dan 7 miljoen stemmen verschil van Joe Biden.
De autoriteiten van Washington DC vrezen dat de demonstratie weer tot geweld zal leiden. De politie heeft aangekondigd dat mensen die vuurwapens dragen zullen worden opgepakt. Vanwege de aanwezigheid van extreemrechtse betogers in de stad worden joodse scholen gesloten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.