Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Liberale democratie: geen enkele VVD'er geïnteresseerd in vrijgekomen zetel

  •  
22-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8013584992_f19c23fbe9_o

© cc-foto: Marc https://flic.kr/p/dd8HCu

Een VVD-Statenlid in Gelderland geeft haar zetel noodgedwongen op omdat niemand haar vrijgekomen gemeenteraadszetel in Elburg wil overnemen. Marga Schoots trad op 30 mei toe tot de Provinciale Staten maar gaf het fractievoorzitterschap in de gemeenteraad op omdat de partij geen dubbelfuncties toestaat. Nu moet ze weer terug omdat er geen opvolger is gevonden.
De VVD deed in 2018 met 19 kandidaten aan de gemeenteraadsverkiezingen mee en haalde twee zetels. “Nu zijn ze de serieuze kandidaten van die lijst weer bij langs gegaan, maar mensen zeiden om allerlei verschillende redenen ‘nee'”, verklaart een gefrustreerde de Schoots tegen Omroep Gelderland. “Als je op een verkiesbare plek staat, is dat een bewuste keuze, lijkt me. Nu neemt niemand zijn verantwoordelijkheid. Ik heb ook offers gebracht de afgelopen tijd, keuzes gemaakt. Verjaardagen gemist en extra werk moeten doen. Zo werkt dat nu eenmaal.”
Schoots stelde zich kandidaat voor de provincie in de overtuiging dat er een opvolger zou zijn. Volgens de politica is de communicatie binnen de partij niet goed geweest. Schoots is de tweede VVD’er die binnen enkele maanden de fractie van de Provinciale Staten verlaat. Arthur Boone ging eerder aan de slag als wethouder. Voor zijn zetel is wel een opvolger gevonden.
cc-foto: Maarten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.