Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lijstduwer 50plus solidair met ouderen maar niet met partij

  •  
12-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JaqueDancona.jpg
Wat zijn partij met de pensioengerechtigde leeftijd wil weet Jacques d’Ancona niet
Jacques d’Ancona zei dinsdagavond in Pauw & Witteman moeite te hebben met het woordje ‘wij’. De lijstduwer an 50plus zegt zich solidair te voelen met ouderen, maar om namens de partij te spreken kost hem ‘enige moeite’.
d’Ancona werd door Henk Krol gevraagd om lijstduwer te worden van 50plus. Aan tafel bij Pauw & Witteman kreeg hij de gelegenheid om de standpunten van zijn partij uit de doeken te doen, maar na veel gestotter blijft het gesprek hangen op vage termen als fiscale ‘dingen’ die zijn berekend, ‘pensioenen’ en ‘de AOW’.
De journalist en oud-jurylid noemt zich aan tafel tot drie keer toe ook liever geen politicus. “Ik voel me solidair met ouderen die niet voor zichzelf kunnen opkomen, fysiek, of psychisch.” Als GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren hem vraagt of zijn partij na verloop van de tijd de AOW niet langzaamhang wil ophogen naar 67 zegt hij: “Dat is iets wat ik niet weet.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.