188

Lijsttrekker PVV: ‘De Marokkaanse cultuur is een minderwaardige cultuur’

PVV-lijsttrekker in het Europarlement, Marcel de Graaff zet 'minder Marokkanen'-oproep Wilders nog wat kracht bij en haalt fel uit naar Marokkaanse Nederlanders

PVV-lijsttrekker in het Europarlement Marcel de Graaff toonde zich dinsdag van zijn echte PVV kant. Riep zijn leider Wilders eerder nog op tot ‘minder’ Marokkanen, De Graaff gooit daar nog een schepje bovenop. In het actualiteitenprogramma EenVandaag zegt hij onomwonden dat ‘de Marokkaanse cultuur’ geen enkel respect heeft voor anders gelovigen. Want de Marokkaanse cultuur is natuurlijk een geloof.

sitestat

De Graaff zegt onder meer:

Op het moment dat iemand ongelovig, afvallige of vrouw is, dan ben je in hun ogen minderwaardig. Dat kan ik niet rijmen met Westerse waarden.

De theoloog en oud-godsdienstleraar vindt dat de Marokkaanse cultuur daardoor minderwaardig is dan de Nederlandse.

De lijsttrekker heeft overigens ook nooit geworsteld met de omstreden oproep van Wilders om ‘minder Marokkanen’. Sterker nog, hij onderstreept deze volkomen. Hij zegt:

We zien wat Wilders heeft bedoeld. (…) Mensen die onze waarden niet respecteren, die hebben hier niks te zoeken.

Was het de PVV eerst nog om ‘de ideologie de islam’ te doen, inmiddels maken de twee mannen duidelijk dat het wel degelijk om een groep mensen gaat die zij hier liever niet hebben.

cc-foto: still uit EenVandaag
EenVandaag: Lijsttrekker PVV: ‘Marokkaanse cultuur minderwaardig’

Geef een reactie

Laatste reacties (188)