14

Linkse kandidaat verovert conservatief Idaho

Zo ongeveer alles is historisch aan de campagne die de democratische kandidate voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Idaho voert. Paulette Jordan zou de eerste vrouw zijn die die positie kan gaan bekleden. Daarnaast zou ze de eerste gouverneur kunnen worden die afstamt van de originele bewoners van het land. Ze behoort tot de Coeur d’Alene, vernoemt naar het gelijknamige reservaat.

Als ze ergens verschijnt, drommen mensen samen om haar aan te raken of de hand te schudden, blijkt uit een verslag van Huffington Post. Oudere mannen huilen als ze haar ontmoeten en bekennen dat zij de reden is dat ze gaan stemmen, voor het eerst in jaren. Oer-republikeinen zeggen haar eerlijkheid en authenticiteit te waarderen, opmerkelijk in het huidige gepolariseerde Amerika. ‘Ze geeft om hetzelfde als waar wij om geven,’ zegt een bezoeker van een verkiezingsbijeenkomst.

Hieronder is een deel van het debat te zien dat een week geleden plaats vond op een lokaal televisiestation tussen Jordan en haar Republikeinse tegenstrever Brad Little.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)