Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Linkse partijen presenteren manifest tegen kabinetsplannen

  •  
28-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
SP, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie verenigen zich, gesteund door de FNV
Twee dagen voor de verkiezingen hebben de linkse partijen zich verenigd. SP, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie hebben in de Volkskrant een manifest gepubliceerd waarin ze zich uitspreken tegen het afbraak beleid van kabinet Rutte-1. Het manifest ‘Armoede Werkt Niet’ is geïnitieerd door SP-leider Emile Roemer. Hij roept iedereen op het manifest te ondertekenen.
“Ook in tijden van bezuinigingen mogen in een beschaafd land mensen met een arbeidsbeperking niet worden uitgesloten en veroordeeld tot leven in armoede.”
De partijen keren zich onder andere tegen de geplande samenvoeging van de bijstand en de regeling voor jonggehandicapten. Ook het verdwijnen van de sociale werkplaats is een groot doorn in het oog van de partijen. Ze schrijven dat ze zich keren tegen:
plannen waardoor tienduizenden hardwerkende mensen met een arbeidsbeperking hun baan verliezen of moeten leven van minder geld. We willen geen afbraak van de arbeidsvoorwaarden van mensen met een arbeidsbeperking. Geen ontslagen, maar inkomensbehoud voor bijstandsgerechtigden, jonggehandicapten en mensen met een arbeidsbeperking.
Het manifest is onder meer ondertekend door SP-leider Emile Roemer, PvdA-fractievoorzitter Job Cohan, GroenLinks-voorvrouw Jolande Sap en ChristenUnie-leider André Rouvoet. Namens FNV heeft Agnes Jongerius het manifest ondertekend.
Opvallende handtekening is die van VVD-er Ad Poppelaars. Poppelaars is directeur van de CG Raad, de lobbyclub van chronisch zieken en gehandicapten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.