Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV Purmerend breekt met landelijke partijlijn en wil een kinderpardon

  •  
15-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2073039422_5dfd93b9d6_z
UPDATE
PVV-leider Geert Wilders heeft inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen in Purmerend. Hij wil dat Nicole Moinat doorgaat in de Purmerendse raad onder de naam PVV Purmerend. Wat dit betekent voor Shirley Soenjoto en Rob van Dongen is op dit moment nog niet duidelijk.
EERDER Het ging al langer niet zo lekker met de PVV-fractie in de gemeenteraad van Purmerend. Onderling gedoe, onenigheid met de moederpartij in Den Haag. Een en ander heeft ondertussen wél geleid tot een zeer onverwachte ontwikkeling. De lokale fractieleden Shirley Soenjoto en Rob van Dongen willen 24 januari een motie ter stemming brengen in de gemeenteraad waarin gepleit wordt voor een kinderpardon. Dat zij daarmee drastisch afwijken van wat de leider van de eensmanspartij, Geert Wilders, al jaren uitdraagt moge duidelijk zijn.
De Purmerendse PVV stuurde een mail naar vlogger Tim Hofman, die zich al langer inzet voor een algemeen kinderpardon, om een en ander toe te lichten. Of de lokale fractie na deze stap nog altijd onder de vlag van de PVV vaart, is niet duidelijk. Vorige week werd raadslid Nicole Moinat uit de fractie gezet, om even later ‘na intern overleg’ tot fractievoorzitter te worden benoemd. Ze schermde met een brief van PVV Statenlid voor Noord-Holland Ilse Bezaan om dat kracht te zetten. De provinciale partij bevestigde de benoeming via Twitter. Soenjoto liet daarop weten dat Bezaan niet bevoegd is voor dergelijke beslissingen.
Cc-foto: Donna S
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.