Laatste update 20:02
3

PVV Purmerend breekt met landelijke partijlijn en wil een kinderpardon

UPDATE

PVV-leider Geert Wilders heeft inmiddels gereageerd op de ontwikkelingen in Purmerend. Hij wil dat Nicole Moinat doorgaat in de Purmerendse raad onder de naam PVV Purmerend. Wat dit betekent voor Shirley Soenjoto en Rob van Dongen is op dit moment nog niet duidelijk.

EERDER
Het ging al langer niet zo lekker met de PVV-fractie in de gemeenteraad van Purmerend. Onderling gedoe, onenigheid met de moederpartij in Den Haag. Een en ander heeft ondertussen wél geleid tot een zeer onverwachte ontwikkeling. De lokale fractieleden Shirley Soenjoto en Rob van Dongen willen 24 januari een motie ter stemming brengen in de gemeenteraad waarin gepleit wordt voor een kinderpardon. Dat zij daarmee drastisch afwijken van wat de leider van de eensmanspartij, Geert Wilders, al jaren uitdraagt moge duidelijk zijn.

De Purmerendse PVV stuurde een mail naar vlogger Tim Hofman, die zich al langer inzet voor een algemeen kinderpardon, om een en ander toe te lichten. Of de lokale fractie na deze stap nog altijd onder de vlag van de PVV vaart, is niet duidelijk. Vorige week werd raadslid Nicole Moinat uit de fractie gezet, om even later ‘na intern overleg’ tot fractievoorzitter te worden benoemd. Ze schermde met een brief van PVV Statenlid voor Noord-Holland Ilse Bezaan om dat kracht te zetten. De provinciale partij bevestigde de benoeming via Twitter. Soenjoto liet daarop weten dat Bezaan niet bevoegd is voor dergelijke beslissingen.

Cc-foto: Donna S

Geef een reactie

Laatste reacties (3)