2

LOL, katten leggen het uit

Hoe je YouTube-publiek bij politiek betrekt

Internet heeft het concentratievermogen van het publiek gesloopt. Kwesties zijn al snel te ingewikkeld voor mensen die gewend zijn aan klik-start-clips van een paar seconden en zich dagelijks overeten aan world’s funniest home video’s. The Hamster Wheel een kritisch satirisch programma over media van de Australische publieke omroep weet wel raad met het probleem.


De makers leggen lastige kwesties uit aan de hand van lolcats, grappige beelden van katten waar mensen graag hun eigen betekenis aan geven. Daar zijn YouTube-junkies dol op. Hierboven zie je de beknopte – en hilarische – uitleg van het arbeidsconflict bij Qantas. De acties en stakingen lipen bij de Australische luchtvaartmaatschappij zo hoog op dat de directie besloot alle vluchten te annuleren. Duizenden passagiers kwamen in de problemen. Inmiddels is het overleg trouwens weer hervat en wordt er weer gevlogen.

Bekijk ook eerdere afleveringen over vluchtelingen, de omstreden CO2-belasting, de crisis rond de gedoogcoalitie van het Labour-kabinet en de War on Terror. LOL, LOL, LOL!

Niet voor de poes: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (2)