Laatste update 25 augustus 2019, 14:44
87

LTO bepleit Bolsonaro-achtige ‘oplossing’ voor Nederlandse natuur

Al jarenlang overtreedt Nederland de regels voor stikstofuitstoot. Onlangs bepaalde de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, dat daar een einde aan moet komen. Dat leidt tot paniek bij bouwend Nederland, vroemvroem-VVD’ers die menen dat 130 kilometer per uur rijden een onvervreemdbaar mensenrecht is, en bij de boeren. Een van de oplossingen om de uitstoot van stikstof terug te dringen is namelijk om de intensieve veeteelt te saneren.

LTO, de belangenbehartiger van de boeren, ziet de bui al hangen en kiest voor een vlucht naar voren. Omdat de overheid geen vergunningen meer mag afgeven voor projecten die leiden tot stikstofuitstoot in de buurt van natuurgebieden, stelt LTO voor om het mes te zetten in de ‘lappendeken aan groen’ in Nederland – een oplossing die rechtstreeks uit de koker van de Braziliaanse president Bolsonaro lijkt te komen.

LTO-voorzitter Marc Calon lamenteert in De Telegraaf over de ‘verlammende werking’ van de uitspraak van de Raad van State. Hij krijgt steun van Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversvereniging VNO.

„Ik stel de vraag: liggen die natuurgebieden wel goed? En moet die natuur alles bepalen wat wij nog mogen in Nederland?”, aldus Calon. (…) De Boer bepleit (…) een concentratie van natuurgebieden. „Minder en groter. Zodat we elkaar niet in de weg zitten.”

De kop die De Telegraaf boven het artikel op de voorpagina heeft gezet, is ondertussen wel weer van een Orwelliaanse schoonheid: “NATUUR VERSTIKT”. Bij het ministerie van Waarheid hadden ze het niet beter kunnen formuleren.

Cc-foto: Pixabay

Geef een reactie

Laatste reacties (87)