Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Maak van het CDA weer een "moslimpartij"'

  •  
06-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cda_02.jpg
Werkgroep CDA & Islam adviseert: partij moet zich meer richten op moslims in de stad
Het CDA moet nadrukkelijker kiezers en nieuwe leden gaan werven onder moslims in grote steden. Dat adviseert de werkgroep CDA & Islam. Dat partij zou het draagvlak onder die randstedelijke moslims aanmerkelijk kunnen verbeteren, wanneer CDA-politici zich meer verdiepen in hun problemen. Dat schrijft dagblad Trouw.
Nadat het CDA in 2010 koos voor een samenwerking met de PVV dwong het congres een onderzoek af om te bekijken of aanhangers van de islam nog wel een volwaardige positie hebben in de partij. Het rapport ‘Gedeelde waarde’ adviseert het CDA nu zich meer in te zetten en meer open te stellen voor moslims
Trouw:
De werkgroep laat er geen twijfel over bestaan dat moslims, die al tientallen jaren het CDA opzochten, een volwaardige positie in de partij moeten behouden. Wel kunnen er meer bij.”
Vooral in de grote steden zouden veel jonge moslims zich niet meer herkennen in de partij. Dit terwijl ze wel passen bij het CDA-gedachtengoed, de levenswijze, de waarden en normen en de familierelaties. Oorzaak van het gebrek aan aanhang kan onder meer gevonden worden in het feit dat het CDA sowieso vervreemd is van de grote stad. In zetelaantal is de partij in de vier grote steden in vijftien jaar tijd met 50 procent gedaald.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.