8

Machtsstrijd en laksheid bij financiële toezichthouder A’dam

Ook kortetermijndenken en geen heldere structuur... Slechte leiding door management

De financiële toezichthouder in Amsterdam kampt met grote problemen, blijkt uit een quickscan uitgevoerd door een accountantskantoor. Bij de dienst Middelen & Control hebben twee topambtenaren in de aanloop naar het rapport hun functie neergelegd. De dienst is verantwoordelijk voor het toezicht op de financiën van de gehele gemeente.

Er gaat binnen de afdeling van de gemeente veel mis. Zo is er volgens de onderzoekers sprake van kortetermijndenken, het ontbreken van een heldere structuur, wordt er een machtsstrijd gevoerd en komt men maar weinig afspraken na. Volgens NRC zou er ook nog eens 30 miljoen euro missen uit de bezuinigingsmonitor.

Wethouder Udo Kock van Financiën (D66):

Er is werk aan de winkel bij DMC. De uitkomsten van de quickscan liegen er niet om. Het bevestigt de indruk die ik kreeg nadat ik vijf maanden geleden aantrad.

Vorig jaar maakte de gemeente 188 miljoen euro aan woonkostenbijdrage over naar ruim 9000 Amsterdammers. Dit had echter 1,88 miljoen euro moeten zijn. De stad heeft uiteindelijk 1,5 miljoen euro aan schade geleden door de blunder.

NRC: Grote problemen bij financiële toezichthouder Amsterdam

Foto: Motse

Geef een reactie

Laatste reacties (8)