Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Macron: Trump niet welkom op Klimaattop

  •  
07-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5439997505_f0497f0ecc_b
De Amerikaanse president Trump heeft geen uitnodiging ontvangen voor de klimaattop in Parijs volgende maand. Dat bevestigt het kantoor van de Franse president Macron. Overigens wordt niet elke afgevaardigde uit de VS geweerd, ambtenaren en diplomaten zijn gewoon welkom, zolang ze die ene maar thuis laten.
Op 12 december zullen ongeveer honderd wereldleiders en organisaties in Parijs om de tafel schuiven om de balans op te maken wat betreft de afspraken uit het klimaatverdrag. Volgens een Franse diplomaat zouden alleen mensen en instanties worden uitgenodigd die ook echt zichtbaar hun best doen om de klimaatdoelen te halen.
President Trump liet afgelopen zomer weten zich terug te willen trekken uit het klimaatakkoord en een ‘betere deal’ te willen voor de Verenigde Staten. Aangezien het akkoord geen specifieke voorwaarden of bindende afspraken omvat, had het waarschijnlijk meer te maken met Trump’s echte (en enige) agenda: alles wat Obama heeft bereikt ongedaan maken.
Vandaag werd bekend dat Syrië verklaard heeft het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 alsnog te willen tekenen. De VS is daarmee het enige overgebleven land dat niet eens wil praten over maatregelen om een klimaatramp te voorkomen.
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.