Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Malaysia Airlines begaat pr-blunder

  •  
02-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ma_300.jpg
Door rampen getroffen maatschappij vraagt passagiers om suggesties voor 'bucketlist'
Malaysia Airlines heeft het zwaar. De luchtvaartmaatschapij die dit jaar twee toestellen verloor, waaronder dat van vlucht MH17, waarbij 537 passagiers om het leven zijn gekomen, wordt door reizigers gemeden. In een poging klandizie terug te winnen lanceerde het bedrijf een competitie. En die was pijnlijker dan ze zich realiseerden.
Deelnemers konden tickets en gratis iPads winnen in een wedstrijd die als titel had ‘My Ultimate Bucket List’ door antwoord te geven op de vraag wat en waar zou je van je bucketlist willen schrappen?
Dat lijkt een onschuldige vraag maar alleen als je niet weet wat ‘bucketlist’ betekent. Het is de populaire benaming voor een lijstje met dingen die je gedaan of gezien wilt hebben voordat je dood gaat. De term is afgeleid van de uitdrukking ‘kick the bucket’ een bargoense uitdrukking voor doodgaan. De link naar de competitie, die openstond voor inwoners van Australië en Nieuw-Zeeland, werd verwijderd nadat de blunder doordrong tot het bedrijf maar de pdf met de wedstrijdvoorwaarden staat nog online.
RTEmagicC_ma_300.png
cc-foto: Simon Clancy

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.