Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mamma mia! Berlusconi wil terugkeren

  •  
12-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ciao_300.jpg
Update: Eigen partij steunt noodregering ... Mediamagnaat wil toch weer regeren ... Berlusconi dient ontslag in
Silvio Berlusconi heeft zaterdagavond zijn premierschap neergelegd, daarmee lijkt een einde gekomen aan zijn zeventien jaar durende politieke carrière. De Italiaanse premier annex media-magnaat diende na een laatste beraad met zijn ministers zijn ontslag in bij president Giorgio Napolitano.
Update 19:50
De partij van de afgetreden Italiaanse premier Silvio Berlusconi, ‘het volk van de vrijheid’ steunt de vorming van een noodregering onder leiding van voormalig eurocommissaris Mario Monti.
Update zondag 13:25
Silvio Berlusconi wil gaan werken aan een terugkeer in de regering. Hij liet weten trots te zijn op zijn staat van dienst tijdens de financiële crisis.
_____________
Berlusconi vertrokken via achterdeur van het presidentieel paleis , twittert correspondent Bas Mesters.
NRC Handelsblad schrijft:
Berlusconi’s lot werd vanmiddag door het parlement bezegeld. Het nieuwste pakket hervormingsmaatregelen van zijn regering werd door het parlement aangenomen nadat de Kamer van Afgevaardigden vanmiddag massaal instemde. Gisteren werd het al door de Senaat aangenomen. De premier beloofde eerder deze week te zullen aftreden als dit het geval zou zijn.
Berlusconi en zijn ministers werden door een joelende menigte uitgescholden bij hun vertrek uit het paleis, meldt NOS-correspondent Angela Vreede (zie video).
Ester Ouwehand, Kamerlid voor de Partij voor de Dieren twittert :
Mooie beelden ook. Boosblije Italianen
Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks is ook al verheugd :
Yes, ik schenk er nog n kop thee op in: Berlusconi afgetreden.
Ook elders heerst vreugde, Wouter Meijer NOS correspondent te Berlijn twittert :
Italiaans resto in Berlijn, ineens wordt eten onderbroken voor gratis prosecco voor de hele zaak
Of Berlusconi ook inderdaad definitief van het politieke toneel verdwijnt is ernstig de vraag. Trouw schreef eerder vandaag:
Silvio Berlusconi zal waarschijnlijk gedwongen zijn om in de politiek te blijven om zijn zakenimperium te beschermen en juridische problemen te bestrijden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.