Laatste update 20:36
49

Man valt vrouw aan op straat in Parijs – gesprek van de dag in Frankrijk

Een weerzinwekkend tafereel vorige week in Parijs, waar de 22-jarige studente architectuur Marie Laguerre naar huis loopt. Ze passeert aan het eind van de dag een man met een baard en een jasje over zijn schouder geslagen, althans zo lijkt het. De man zegt iets, de vrouw reageert, ze lopen door. Als de man voorbij het terras is waar ze beiden langs lopen, pakt hij een asbak en gooit die in de richting van de vrouw, die alle geluk van de wereld heeft als het projectiel haar rakelings passeert.

De man vindt het nog niet genoeg, achtervolgt haar, er ontstaat een discussie en uit het niets slaat de man de vrouw hard in het gezicht. Ondanks de vele getuigen op het terras is de man vooralsnog spoorloos. Laguerre besluit de videobeelden die er zijn op YouTube te zetten, omdat ze verandering wil.

Ze schrijft: ‘Dit is onacceptabel. Het gebeurt iedere dag. Deze mannen denken dat ze alles kunnen doen op straat, wie denken ze dat ze zijn dat ze ons zo vernederen en het niet leuk vinden als we ons beledigd voelen. Het is onacceptabel. Ik ben het spuugzat me onveilig te voelen als ik op straat loop. Dingen moeten veranderen, en wel nu.’

Sinds de beelden online staan, is het incident het gesprek van de dag in Frankrijk. De video waar het om gaat is hier te zien:

Geef een reactie

Laatste reacties (49)