31

Man wordt in elkaar geslagen bij een Trump-speech om een bordje

Bij een toespraak van Donald Trump in Nevada werd de Republikeinse presidentskandidaat afgelopen nacht pardoes van het podium gehaald door beveiligers. De reden: op de voorste rij zou een man een wapen hebben getrokken. Terwijl Trump achter de coulissen wordt geduwd, duiken beveiligers en andere aanwezigen en masse op de man die wordt overmeesterd en naar buiten wordt gesleept. Na enkele minuten keerde Trump terug op het podium om de secret service en de mensen op de voorste rij te bedanken voor het afwenden van dit plotselinge gevaar.

Alleen… er was helemaal geen sprake van gevaar. De man op de voorste rij was een Republikein, maar een die niet gediend is van de richting die zijn partij opgaat onder leiding van de huidige presidentskandidaat. Zijn “wapen” was dan ook niet meer dan een bordje met daarop de tekst ‘Republikeinen tegen Trump’. Hij hield het bord simpelweg omhoog, waarna de Trump-loyalisten om hem heen agressief werden. Toen een van hen ‘wapen’ schreeuwde, liep het uit de hand.

Eenmaal buiten deed de man, de 33-jarige Austyn Crites uit Reno, zijn verhaal:

‘Ik hield het bord omhoog en mensen begonnen te joelen, dat was natuurlijk te verwachten. Plotseling werden de mensen naast me agressief. Ze grepen m’n arm, probeerden het bord uit m’n handen te rukken. Trump wees naar me, het leek alsof hij iets probeerde op te stoken. Mensen werden gek. Ze kregen het bord niet te pakken, dus ze tackelden me en daarna doken ze bovenop me. Iemand riep dat ik een wapen had. Vanaf de grond riep ik dat ik alleen een bord had, maar ondertussen hielden mensen me in een wurggreep, zo strak dat ze me hadden kunnen doden. Sommige mensen grepen naar m’n ballen, anderen waren me aan het schoppen. Het was compleet gestoord.’

Uiteindelijk moest de politie hem te hulp schieten. Zij duwden de mensen van Crites af, terwijl ondertussen alleen maar meer mensen toestroomden om hem te belagen.
Volgens Crites maakte dit gebeuren nog eens heel duidelijk waarom hij tegen Trump is:

‘Hij is een fascist. Hij is een dictator. En deze mensen, het zijn goede mensen, maar hij verandert ze in beesten. En dat is precies wat er vanavond gebeurde.’

Geef een reactie

Laatste reacties (31)