Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marianne Thieme treedt af als voorzitter PvdD

  •  
13-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_uil.jpg.jpg
Thieme blijft wel fractievoorzitter en partijleider: "Voorzitterschap vergt te veel aandacht"
Marianne Thieme treedt af als voorzitter van de Partij voor de Dieren. Ze blijft wel fractievoorzitter in de Tweede Kamer en partijleider. Dat meldt de Volkskrant maandagavond.
In een brief aan de leden van de partij schrijft Thieme dat ze heeft besloten terug te treden, omdat het voorzitterschap “inmiddels te veel aandacht (vergt) om het nog te kunnen combineren met het partijleiderschap”, zo schrijft de Volkskrant.
In een toelichting zegt Thieme:
Het is mooi geweest. Ik wil ook wel eens een avondje thuis zijn. Ik begon met deze functie in 2002, toen hadden we geloof ik vier leden. Nu zijn het er 12.500.
Opvallend is het wel. Thieme werd in december vorig jaar herkozen, voor een termijn die nog loopt tot 2012. Op dat congres werd flink gediscussieerd over de openheid in de partij, die nog steeds geen journalisten toelaat op haar congressen, maar ook over de verschillende functies die Thieme bekleedde.
Lees meer bij de Volkskrant: Marianne Thieme voorzitter af

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.