Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine Le Pen op uitnodiging Wilders naar Tweede Kamer

  •  
14-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
marinee.jpg
Leider van nationalistische partij Front National ziet 'erg veel overeenkomsten' met Wilders
Ze hadden elkaar al eerder ontmoet in Parijs, maar nu komt Marine Le Pen speciaal voor Geert Wilders naar Nederland, waar zij op uitnodiging van de PVV een bezoek zal brengen aan de Tweede Kamer. Marine Le Pen leidt sinds 2011 het Franse Front National, opgericht door haar vader Jean-Marie Le Pen. Wilders zoekt met zijn PVV aansluiting bij de Franse populisten, om samen “de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager te laten zingen”.
Front National werd in oktober 1972 opgericht door Jean-Marie Le Pen, met als pijlers: racisme, antisemitisme en nationalisme. Met provocerende en polariserende uitspraken haalde hij voortdurend het nieuws. Hij werd meerdere malen veroordeeld, onder meer wegens het bagatelliseren van de Duitse bezetting van Frankrijk en de Holocaust. Onder zijn dochter Marine verschoof de koers naar anti-islamitisch fundamentalisme en anti-Europese Unie, met aanzienlijk succes.
lepen

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.