48

Mark Rutte wil voor de derde keer premier worden

Mark Rutte blijft leider van zijn VVD. Dat heeft de partij vrijdag bekendgemaakt. Voor Rutte wordt het zijn vierde keer als lijsttrekker.

‘Ik ga door. Ik voel een ongelooflijke drive om door te gaan,’ licht Rutte zijn besluit toe in de Telegraaf. Dat hij opnieuw lijsttrekker wil zijn, is binnen het partijbestuur van de VVD met luid gejuich ontvangen. ‘Mark Rutte heeft in de afgelopen moeilijke tijden bewezen dat hij veel voor Nederland voor elkaar krijgt,’ aldus partijvoorzitter Henry Keizer. ‘Hij is voor ons gewoon de absolute droomkandidaat.’

Onder leiding van Mark Rutte wist de VVD tot twee keer toe als winnaar uit de verkiezingen te komen. Rutte, sinds 2006 politiek leider van de VVD, hoopt een derde termijn aan zijn premierschap te kunnen plakken. Zijn eerste kabinet, waarin hij met CDA een gelegenheidshuwelijk met Geert Wilders aanging, liep vroegtijdig op de klippen. Zijn tweede kabinet, nu met de PvdA, lijkt met het nodige politieke stucwerk de rit wel uit te zitten. In maart 2017 zijn de nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een reactie

Laatste reacties (48)