Laatste update 15:52
22

Marokkaans-Nederlandse vrouw en kinderen bekogeld met uitwerpselen

In het centrum van Alkmaar is zaterdagmiddag een Marokkaans-Nederlandse vrouw samen met haar dochter en zoontje bekogeld met urine en uitwerpselen. De zwager van de vrouw, die op Facebook melding maakte van wat er was gebeurd, spreekt van een “hate crime”. De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld.

De 43-jarige Halima el Faik liep zaterdag met haar dochter van 18 en zoontje van 3 langs de Karpertongarage in het centrum van Alkmaar, toen iemand vanaf het bovenste parkeerdek de emmer boven hen uitstortte. De dader, een witte, blonde man tussen de 20 en 25 jaar, zou het slachtoffer daarbij ‘klote moslima’ hebben genoemd.

De politie heeft ter plekke nog iemand gecontroleerd, maar die persoon bleek de dader niet te zijn. De werkelijke dader is nog spoorloos en de politie roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed, zegt haar zwager tegen NH Nieuws, maar: ‘Het was heel vernederend voor ze. Een dagje winkelen is verpest en een boos gevoel overheerst.’

Op Facebook schrijft de zwager:

De politie is al ingeschakeld en ik hoop dat deze jongen zich vrijwillig meld bij de politie!!
Alkmaar is van ons allemaal, en ik hoop oprecht dat veel mensen deze joker het juiste podium kunnen geven om te laten zien dat wij dit niet pikken hier in 072..
Mensen die rondom de garage wonen of ondernemers die daar zitten roep ik op om informatie te delen indien zij ook maar iets weten of vermoeden.

Het Facebookbericht is inmiddels afgeschermd en niet meer openbaar te lezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)