Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marokkaanse Nederlanders belaagd met Wilders-imitatie

  •  
21-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
racisme300
Een groepje jongens van Nederlandse komaf keek ons grijzend aan, waarop een van de jongens riep: "Minder of meer Marokkanen?" 
De actie van Geert Wilders op het PVV-verkiezingsfeest – waarbij hij mensen uitdaagde om om minder Marokkanen te schreeuwen – lijkt navolging te hebben gekregen op straat. Op Facebook circuleert een bericht waarin Marokkaanse Nederlanders beschrijven hoe ze op straat worden lastig gevallen en toegeschreeuwd.
“Ik dacht mijn vrijdagavond rustig te starten met een koffie van de Mac. Samen met een vriendin liepen we rustig naar binnen. We stonden achter een groepje jongens van Nederlandse komaf. Het waren zeker 8 jongens van rond de 20 à 25 jaar. 
Ze draaiden zich om en keken ons aan met een grijns op het gezicht, waarop een van de jongens riep: “Minder of meer Marokkanen?” Het groepje reageerde luid in koor: “Minder minder minder!”
Ik dacht dat ik droomde.” Gebeurt dit nou echt of ben ik terug in de tijd, terug in 1939?” Walgelijk gedrag. Dit is vandaag de tweede keer dat dit gebeurt. Eerst bij mijn moeder en nu bij mij.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.