Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marokko: Stopzetten uitkeringsverdrag niet zonder gevolgen

  •  
10-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
manmarokko300.jpg
Het conflict tussen Marokko en Nederland lijkt te escaleren ... Relatie tussen beide landen ligt in de handen van Asscher
De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, heeft minister Timmermans gecommuniceerd teleurgesteld te zijn in het besluit het uitkeringsverdrag eenzijdig op te zeggen. Dat melden media in Marokko.
Minister Lodewijk Asscher liet vrijdag weten het uitkeringsverdrag met Marokko op te gaan zeggen omdat het hem maar niet lukte deze te laten wijzigen doordat Marokko niet mee zou werken. Marokko hoopt dat Nederland alsnog van gedachten verandert omdat het besluit niet zonder gevolgen zal blijven voor de onderlinge relatie.
Mezouar zegt:
De nauwe en oude banden tussen de twee koninkrijken moeten aanleiding geven om in dialoog te gaan in plaats van eenzijdig voor een breuk te kiezen.
Nederland wil de bestaande uitkeringen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko verlagen omdat levensonderhoud daar goedkoper is. Maar de Nederlandse rechter stak daar een stokje voor.  Pogingen van Asscher om via onderhandelingen alsnog tot een akkoord te komen zijn dus kennelijk mislukt. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.