75

Marokko: Stopzetten uitkeringsverdrag niet zonder gevolgen

Het conflict tussen Marokko en Nederland lijkt te escaleren ... Relatie tussen beide landen ligt in de handen van Asscher

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Salaheddine Mezouar, heeft minister Timmermans gecommuniceerd teleurgesteld te zijn in het besluit het uitkeringsverdrag eenzijdig op te zeggen. Dat melden media in Marokko.

Minister Lodewijk Asscher liet vrijdag weten het uitkeringsverdrag met Marokko op te gaan zeggen omdat het hem maar niet lukte deze te laten wijzigen doordat Marokko niet mee zou werken. Marokko hoopt dat Nederland alsnog van gedachten verandert omdat het besluit niet zonder gevolgen zal blijven voor de onderlinge relatie.

Mezouar zegt:

De nauwe en oude banden tussen de twee koninkrijken moeten aanleiding geven om in dialoog te gaan in plaats van eenzijdig voor een breuk te kiezen.

Nederland wil de bestaande uitkeringen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko verlagen omdat levensonderhoud daar goedkoper is. Maar de Nederlandse rechter stak daar een stokje voor.  Pogingen van Asscher om via onderhandelingen alsnog tot een akkoord te komen zijn dus kennelijk mislukt. 

Zie ook: Coalitie op scherp over verdrag met Marokko

NU.nl Marokko teleurgesteld over opzeggen uitkeringsverdrag

Cc-foto: Flickr zbdh12

Geef een reactie

Laatste reacties (75)