5

&… McDonalds krijgt klappen op Twitter

Twittercampagne McDonalds loop faliekant mis... NS nu ook datingbureau: 'Love Train' voor singles... Assange gaat nu de vragen stellen, in eigen talkshow... Pirate Bay stapt in de toekomst en maakt 3D-printen thuis mogelijk

Ander nieuws van vandaag

Het sociale medium Twitter wordt door diverse bedrijven ingezet om (meer) bekendheid te creëren. ‘Dat kunnen wij ook!’ moeten ze bij McDonalds hebben gedacht, maar helaas. Dat kan de fastfoodketen níet, zo blijkt nu. Via het sociale medium moest men spreken over hoe lekker het eten is, maar de campagne pakte tegenovergesteld uit: Men twitterde massaal over hoe vies en ongezond het eten is. De Volkskrant zette alle anti-McDonaldtweets op een rij. Foto: Zo zien McNuggets eruit voordat ze in de vorm van een kippenklompje worden geperst

De NS gaat voor datingbureau spelen. In de week voor Valentijnsdag rijdt er eenmalig een speciale ‘lovetrain’ voor vrijgezellen door Nederland. Jaarlijks zouden er volgens de NS meer dan vierduizend romances ontstaan op het spoor. Een groot aantal, maar de vervoerder wil het cijfer verder opkrikken. De trein is er overigens niet een waar je zomaar in kunt stappen. Vrijgezellen kunnen zich bij de NS opgeven voor een vervoerbewijs. Tijdens de rit kan men speeddaten met de (over-)buren.

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft het afgelopen jaar veel vragen voor zijn schenen geworpen gekregen. Dit keer gaat hij zelf de vragen stellen en wel in zijn eigen talkshow. Hij zal, zo schrijft NRC, ‘de wereld van morgen’ bespreken ‘met belangrijke politieke spelers als beeldenstormers, visionairs en insiders van de macht’. Assange zegt zelf over zijn nieuwe talkshow:

In deze serie onderzoek ik de mogelijkheden voor onze toekomst in gesprekken met degenen die daar vorm aan geven. Gaan we richting utopie of dystopie en hoe kunnen we ons pad bepalen? Dit is een opwindende kans om de visie van mijn gasten te bespreken in een nieuw soort show waarin hun filosofieën en worstelingen worden onderzocht op een diepere en duidelijkere manier dan hiervoor is gebeurd.

In Nederland mag de rechter dan wel besloten hebben dat Ziggo en Xs4All downloadwebsite Pirate Bay moeten blokkeren, de makers van de website gaan gewoon door met innoveren. Het nieuwste plan is het aanbieden van ‘fysieke’ downloads. Ofwel: ‘physibles’, digitale bestanden die met een 3D-printer uitgeprint kunnen worden. Pirate Bay heeft vast een beperkt aanbod online gezet. En in de toekomst printen we gewoon onze eigen schoenen, vermoeden ze.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)