Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Medicijnen patentvrij in strijd tegen malaria

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Flickr_Malaria_DFID_UK_300.jpg
Britse farmaceut GlaxoSmithKline beloofde vorig jaar alle kennis van potentiële geneesmiddelen voor verwaarloosde ziekten vrij te geven
De Britse farmaceut GlaxoSmithKline maakt duizenden chemische samenstellingen die mogelijk malaria kunnen genezen, patentvrij. Het bedrijf hoopt hiermee de bestrijding van de ziekte te versnellen, zo melddde de Britse krant The Guardian woensdag.
Het gaat om 13.500 stoffen die zonder patent veel goedkoper tot geneesmiddelen kunnen worden ontwikkeld. “Er is geen financiële markt om de ontwikkeling te stimuleren, dus moeten we andere manieren vinden om het onderzoek te helpen”, aldus algemeen directeur Andrew Witty van GlaxoSmithKline. Malaria doodt jaarlijks miljoenen mensen in arme landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
De farmaceutische onderneming beloofde vorig jaar alle kennis van potentiële geneesmiddelen voor verwaarloosde ziekten vrij te geven. Het bedrijf hoopt dat andere geneesmiddelenfabrikanten het voorbeeld volgen.
Lees hier meer

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.