Laatste update 20:26
23

Megan Rapinoe treedt toe tot team Elizabeth Warren

Megan Rapinoe, de voetballer die haar Amerikaanse team afgelopen zomer voor de tweede keer het wereldkampioenschap bezorgde door de Oranjeleeuwinnen te verslaan, steunt Elizabeth Warren. Dat maakte ze bekend via een op Twitter geposte videocall met de senator die in de race is voor de nominatie als Democratische presidentskandidaat.

De aanvoerder van het nationale team zegt tegen Warren, die ze tot haar eigen schrik bij haar voornaam aanspreekt, dat ze het gehad heeft met de ‘gematigden’: “Ik geloof werkelijk dat de beste dingen in het leven het resultaat zijn van moedig en echt zijn.”

Warren toont zich dolblij met de steunbetuiging en feliciteert Rapinoe met haar uitverkiezing tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar door het gerenommeerde magazine Sports Illustrated. Rapinoe zegt dat ze nu lid is van TeamWarren. In een ander interview zegt ze dat Warren met Kamala Harris als vice-president haar droomkoppel is.

Elizabeth Warren is een van de populairste kandidaten maar heeft het de laatste tijd moeilijk omdat ze onder vuur ligt van zowel links als rechts, analyseert de New York Times.

Het gesprek eindigt met Rapinoe die zegt dat ze in het team een kreet hebben die toepasselijk is maar misschien ook niet: LFG. Warren lacht en herhaalt de kreet die een afkorting is van Let’s Fuckin’ Go! De Warren-campagne heeft prompt t-shirts laten maken met de tekst You and Me LFG

Geef een reactie

Laatste reacties (23)