Laatste update 15:29
7

Meisjes mogen minder vaak een mobiele telefoon

Over de hele wereld wordt uit seksistische motieven meisjes verboden gebruik te maken van technologie, zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons. Dat blijkt uit een onderzoek onder 3000 jongeren tussen de 13 en 19 jaar oud in 25 landen. De meiden wordt toegang tot de nieuwe media onthouden omdat ze er contact met jongens en mannen mee kunnen leggen.

Meisjes die toch gebruik maken van bijvoorbeeld een mobiele telefoon worden vaak gestigmatiseerd en te schande gemaakt. Meisjes die een telefoon bezitten worden gezien als ‘slecht’. Het resultaat is dat jongens 1,5 keer zo vaak een smartphone hebben als meisjes. Meiden die toch gebruik willen maken van dergelijke communicatiemiddelen moeten vaak grote risico’s nemen.

Het “Real Girls, Real Lives, Connected” rapport is opgesteld in opdracht van de hulporganisatie Girl Effect en een internationale mobiele provider. Het werd geopenbaard op de doorde Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Meisjesdag. Het onderzoek richtte zich vooral op India, Tanzania, Zuid-Afrika, Nigeria en Bangladesh.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)