Laatste update 17:35
21

#MeKoe-actie voor Hermien die aan de slager ontsnapte en onderdook

Overijssel en de rest van Nederland is in ban van Hermien, een koe die zes weken geleden ontsnapte aan de slager en sindsdien een zwervend bestaan in de bossen leidt. Het dier is uitzonderlijk slim en weet steeds aan politie, dierenartsen met verdovingsgeweren en zelfs jagers te ontkomen. Om aan voedsel te komen bezoekt ze ’s nachts stiekem boerderijen.

Hermien, zoals de limousin is gedoopt door buurtbewoners, ontsnapte begin december samen met haar zus toen ze de veewagen in moest om naar de slager afgevoerd te worden. De zus werd al snel weer gevangen maar Hermien trok de bossen in en is sindsdien ongrijpbaar. De Stentor heeft een levendig verslag van de guerrilla-koe.

Op social media is onder hashtags als #MeKoe en #FreeHermien een actie gestart om Hermien van de wisse dood te redden. Op de site van De Stentor vindt een ruime meerderheid van de lezers dat Hermien het recht op leven heeft gewonnen. En ook de eigenaar wil haar niet meer dood.

De Partij voor de Dieren wil Hermien onderbrengen in een opvangcentrum voor geredde runderen.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand over de cowfunding: “Hermien vecht voor haar leven en wij gaan haar daarbij helpen. Ze herinnert ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkel dier wil naar de slacht.”

Update: Koe Hermien is gered. Dat meldt Anne Fleur Dekker, een van de initiatiefnemers van de reddingsactie. Op Twitter schrijft Dekker:

UPDATE! Het is ons gelukt! Hermien is gered! Ze mag de rest van haar leven doorbrengen in een koeienrusthuis. Er is een koeienfluisteraar ingeschakeld om haar uit het bos te halen.

cc-foto: domainedubuchou (De afgebeelde koe is niet Hermien.)

Geef een reactie

Laatste reacties (21)