Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Memo van de baas: stem op Romney

  •  
27-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
ANP-vote_romney_300.jpg
Amerikaanse wet staat werkgevers toe hun werknemers te 'adviseren'
Tot 2010 was het Amerikaanse bedrijven wettelijk niet toegestaan om politieke kandidaten te steunen, financieel of anderszins. Maar een verandering in de wet heeft dat sindsdien wel mogelijk gemaakt met als gevolg dat verscheidene bedrijven hun werknemers nu een expliciet stemadvies geven.
Larry Gold van de federatie van vakbonden vindt dat de werkgevers over de schreef gaan met hun hints over het verlies van banen van de werknemers. Hij wijst er op dat kiezers intimideren om op een bepaalde manier te stemmen nog steeds verboden is. “De zorg hierbij is dat er een onvermijdbare machtsverhouding is tussen management en werknemers”, zegt Adam Skaggs van het Brennan centre for justice. “Verplaats jezelf eens in een werknemer van een van die bedrijven. Zou jij je op je gemak voelen als je met een Obama-bumpersticker op je auto het parkeerterrein van het bedrijf op rijdt?

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.