Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Menno Snel zegt sorry tegen ouders die van fraude werden beschuldigd

  •  
15-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Ministerraad op het Binnenhof

© 2018-10-12 10:30:16 DEN HAAG - Staatssecretaris Menno Snel van Financi‘n (D66) arriveert op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT

Staatssecretaris Menno Snel biedt zijn verontschuldigingen aan aan ouders die er ten onrechte van werden beschuldigd dat ze fraudeerden met toeslagen voor de kinderopvang. “Beste ouders, uw geduld is lang, te lang, op de proef gesteld. En dat betreur ik”, zegt de staatssecretaris in een video.
De Belastingdienst zette bij de getroffen ouders de kinderopvangtoeslag stop terwijl daar geen goede reden voor was. De ouders die als eerste de dupe werden van deze handelswijze, hadden allemaal een migratieachtergrond.
Bovendien bleef de dienst doorprocederen tegen gedupeerden toen duidelijk was dat de handelswijze niet in de haak was. Daarbij hield de dienst stukken achter om de ouders veroordeeld te krijgen.
“Gezinnen zijn in moeilijke omstandigheden gekomen door toedoen van de overheid”, erkent de staatssecretaris nu. Hij belooft de getroffen ouders een compensatie. Daarmee volgt hij het advies van de commissie-Donner.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.