Laatste update 16:00
2

Meredith Greer bij Met Het Oog Op Morgen over #MeToo

Maandagavond laat was Joop-redacteur Meredith Greer te gast bij het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen, om te praten over seksueel misbruik, de hashtag #MeToo die vrouwen massaal delen om kenbaar te maken dat zij ook seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt. Ze ging in gesprek met Alie Kuiper, een deskundige op het gebied van seksueel misbruik op de werkvloer en presentator Chris Kijne.

 Er zijn een heleboel mannen die zich hierdoor inzien “oh wow, dit is niet iets wat andere mensen gebeurt, dit gebeurt in míjn omgeving ook”. Dat is de kracht ervan denk ik, dat je er een gezicht bij krijgt

Presentator Kijne vraagt naar de reactie van Greer op het opiniestuk van Lykele Mus op Joop, waarin hij zegt dat zich te schamen voor alle keren dat hij getuige was van seksuele intimidatie, seksisme en aanranding en niets deed, en belooft om het niet meer toe te laten in zijn omgeving. Greer zegt:

Ik vond dit prachtig. Ik stond bijna achter mijn laptop te applaudisseren, zo blij was ik ermee. Want dit is eigenlijk wat je nodig hebt van iemand die er zelf niet mee te maken heeft, die zelf niet in die kwetsbare positie zit. Je wil als vrouw in eerste instantie dat er naar je geluisterd wordt, en dat je geloofd wordt – en dat is al iets wat veel vrouwen niet krijgen. Maar wat er vervolgens nodig is, is dat niet alleen mannen zich realiseren “ok, dit is echt, dit gebeurt, en dit gebeurt bij een heleboel vrouwen” maar dan ook gaan denken: “wat is mijn aandeel hierin?”

 

Geef een reactie

Laatste reacties (2)