Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Merkel: huwelijk is voorbehouden aan man en vrouw

  •  
16-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
Merkel_300
De Duitse bondskanselier ligt onder vuur nadat ze zich, in een Youtube-video,  uitspreekt tegen het homohuwelijk 
Angela Merkel werd geïnterviewd door internetfenomeen Florian Mundt en deed een uitspraak die misschien minder onthullend is dan we denken.
De Christen-Democratische Merkel gaat met haar tijd mee, althans als het aankomt op de manier waarop ze zich laat interviewen. Recentelijk liet zij zich interviewen door Florian Mundt die op youtube zijn eigen video-platform heeft gecreëerd, dat wereldwijd veel aandacht genereert. In het bewuste interview deed Merkel een nogal conservatieve uitspraak over het homohuwelijk.
Tegen discriminatie Zo gaf Merkel aan geen moeite te hebben met homoseksuelen die een samenlevingscontract afsluiten maar het huwelijk is volgens Merkel alleen mogelijk tussen een man en vrouw. Merkel benadruktl tegen discriminatie te zijn, dat dan weer wel. De uitspraak van Merkel bleef niet onopgemerkt en is zowel door sociale media als door de internationale pers opgepikt. Het maakt weer eens duidelijk dat deze bondskanselier niet helemaal met haar tijd meegaat.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.