Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Met hiv geboren baby genezen verklaard

  •  
03-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Hiv_baby_WACEgypt_300
Amerikaanse artsen schrijven geschiedenis ... Nu twee jaar oud meisje heeft geen medicatie meer nodig en test negatief op hiv
In de Verenigde Staten hebben artsen voor het eerst een kind dat met hiv werd geboren genezen. Het meisje, nu twee jaar oud, heeft geen hiv-medicatie meer nodig, heeft een normale levensverwachting en zal naar alle waarschijnlijkheid niemand kunnen besmetten, stellen de artsen.
Medici en wetenschappers weten nog niet precies waarom de behandeling effectief was, schrijft de Britse krant The Guardian. Maar het succes biedt hoop dat de therapie artsen in de toekomst in staat zal stellen om het virus onder pasgeborenen uit te roeien.
De artsen hebben niet de naam van het kind bekend gemaakt, wel dat het werd geboren in de Amerikaanse staat Mississippi. Details van de casus werden zondag bekend gemaakt bij de Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections in Atlanta.
Dr. Hannah Gay, die het meisje behandelde aan het medisch centrum van de universiteit van Mississippi, heeft tegenover The Guardian verklaard dat voor het eerst sprake is van een zogeheten ‘functionele genezing’. Een patiënt is functioneel genezen wanneer hij of zij negatief test op hiv. Het blijft mogelijk dat het virus in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam aanwezig is. Dr. Gay:
Het bloed van dit kind test na een jaar zonder medicatie negatief op zelfs de meest gevoelige tests die er zijn.
Foto-cc: WAC Egypt

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.