69

Metropole Orkest maakt uit protest nummer 1 hit

Legertje artiesten zingt 'Wereldwijd Orkest' naar bovenste plek Single Top 100

Het kabinet vindt dat alleen kunst met hitpotentie bestaansrecht heeft. Voor mooie zaken die commercieel minder interessant zijn, mag geen geld worden uitgegeven. Eén van de zaken die bedreigd wordt door deze ideologie is het Metropole Orkest van Publieke Omroep.


Uit protest tegen het beleid namen ze het speciaal door John Ewbank en Han Kooreneef geschreven nummer ‘Wereldwijd Orkest’ op. Gezongen door Gordon & Los Angeles The Voices, Edsilia Rombley, Leonie Meijer, 3JS, Jennifer Ewbank, Ruth Jacott, Paul de Munnik, Giovanca, Glennis Grace, Karin Bloemen, Lee Towers, Hind en Trijntje Oosterhuis.

Het orkest schrijft:

Het is voor het eerst dat het orkest een dergelijk nummer onder eigen naam uitbrengt. Hiermee daagt het Metropole Orkest het kabinet Rutte uit om anders te kijken naar de wijze waarop de voorgenomen bezuinigingen op het orkest worden doorgevoerd. En het orkest laat zien dat het weet wat cultureel ondernemerschap is, want het nummer wordt bestempeld als een potentiële nummer 1 hit. 

Het Metropole Orkest moet een bezuiniging kunnen opvangen omdat het nu commerciële activiteiten kan gaan ontplooien. De mediawet heeft dat soort ondernemerschap tot nu toe nooit toegestaan. Echter, de felheid en de snelheid waarmee het kabinet nu van plan is om te bezuinigen is zelfs voor het Metropole Orkest te veel van het goede. Hiermee zou een einde komen aan wat wereldwijd door de kenners wordt gezien als een van de beste professionele orkesten in het genre.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)