6

Michael Jordan geeft Black Lives Matter zijn steun (en twee miljoen dollar)

Michael Jordan, misschien wel de grootste basketballer aller tijden, staat niet bekend om zijn politieke engagement. Integendeel. Maar nu de gemoederen en het raciale ressentment weer zo hoog oplopen in de Verenigde Staten kan hij niet langer zwijgen. In verklaring op the Undefeated schrijft hij:

Als trotse Amerikaan, een vader die zijn eigen pa verloor in een daad van zinloos geweld, en als zwarte man ben ik zeer verontrust door het doden van Afro-Amerikanen door politieagenten, én kwaad om de laffe en hatelijke aanvallen en moorden op politieagenten. Ik rouw met de families die geliefden verloren, want ik ken hun pijn maar al te goed.

Hij zegt verder ‘verdrietig en gefrustreerd’ te zijn over de tweedracht zaaiende retoriek en de toenemende raciale spanningen. Daarom kiest hij bewust voor zalvende woorden en doneert hij een miljoen aan elk van twee instellingen die zich inzetten voor de verbetering van de relatie tussen politie en de gemeenschappen die zij geacht worden te beschermen en te dienen; het nieuwe Institute for Community-Police Relations en het NAACP Legal Defense Fund. Jordan begrijpt dat een oplossing waar alle partijen bij gebaat zijn er niet zo maar eventjes zal komen, maar zegt wel te hopen met zijn bijdrage een klein verschil te kunnen maken.

Cc-foto: Kip-koech

Geef een reactie

Laatste reacties (6)