15

&… Michelle Obama zet Disney aan tot actie tegen vetmakers

Duitse toeristen op Kreta weigeren rekening wegens Griekse schulden ... Bouwvakker ondergraaft NASA-show Venus ... Voetballer in hongerstaking ... Politie Tilburg opent klopjacht op kip ... Kunstenares maakt bont van jonge katjes ... Potentiële vampieren opgegraven in Bulgariije

En ander nieuws van vandaag


– Michelle Obama vindt in Mickey Mouse een maatje in de strijd tegen vetzucht onder kinderen (clip). Tekenfilmgigant Disney wil voortaan alle reclame voor ongezonde voedingsproducten uit haar programma-aanbod weren. Zo mag binnenkort op Disney Channel, Disney XD, Disney Junior, Radio Disney en de Disney-websites geen publiciteit meer gevoerd worden voor producten met een hoog vet- of suikergehalte. (De Morgen

– Toen een groep Duitse toeristen weigerde de rekening voor hun drankjes te betalen, brak een gigantische vechtpartij uit in een nachtclub in Hersonissos, op het Griekse eiland Kreta. De Duitsers, die heel wat hadden gedronken, weigerden te betalen en verklaarden dat de Grieken bij hen in het krijt staan. (de Morgen)

– Wat we al vermoedden: Advertenties op Facebook worden volgens een recent onderzoek amper gelezen. (De Standaard)

– Anders dan we dachten: Lichaamsbeweging helpt niet tegen depressie. Dat constateren Britse wetenschappers die twee groepen depressieve patiënten observeerden. De ene groep kreeg alleen reguliere zorg, de andere groep deed daarnaast aan sport. Resultaat: geen verschil. (Guardian)

– Veel mensen gebruiken hun smartphone of tabletcomputer terwijl ze tv kijken, blijkt uit het onderzoek ‘Moving Pictures’ van de Nederlandse Stichting KijkOnderzoek (SKO). (De Morgen)

– Sterrenkijkers over de hele wereld hadden er lang naar uitgekeken, en in Nederland was het vanmorgen bij zonsopkomst zover: de planeet Venus trok als een klein gitzwart bolletje voor de zon langs. (Volkskrant)

– De NASA wilde de uitzonderlijke Venus-passage live uitzenden vanuit Australië. Helaas: Een arbeider in Mataranka stak echter een stokje voor de uitzending door met een graafmachine een glasvezelkabel te vernielen en zo een deel van deelstaat Northern Terriritory zonder internet, gsm-bereik en telefoonverbindingen te zetten. De reparaties waren pas klaar toen het fenomeen in Australië al voorbij was. (De Morgen)

Gelukkig hebben we de foto’s nog

– Hoe je van een mug een olifant maakt, weten wetenschappers nog niet maar wel hoe een mug een botsing met een regendruppel overleeft. (de Standaard)

– Belgisch nieuws: Nederlandse politie roept bevolking op kip te vangen

– De spelers van het Nederlands Elftal worden alleen gehuldigd als ze het EK winnen. Een tweede plaats, zoals bij het WK in Zuid-Afrika twee jaar geleden, is niet genoeg voor een huldiging. (BNR)

– De 9-jarige Jason Veenendaal uit Ede is dinsdag met zijn skelter de Alpe d’Huez opgereden om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hij deed er 2,5 uur over. (Omroep Gelderland)

– Een bijstandsgerechtigde die bewust zijn kans op een baan verkleint door zich onfatsoenlijk te gedragen of slecht te kleden voor een sollicitatiegesprek, dient geen uitkering meer te krijgen. Dat vindt de VVD, die woensdag daartoe een oproep doet aan staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken). (RTL Nieuws)

– Wereldwijd zijn vorig jaar 76 vakbondsmensen vermoord vanwege hun werkzaamheden. Dat hebben de FNV Vakcentrale en het Internationaal verbond van Vakverenigingen (IVV) vandaag bekendgemaakt. (AD)

– Een Palestijnse voetballer die deel uitmaakt van de nationale selectie maar al maanden zonder aanklacht is opgesloten door de Israëlische autoriteiten dreigt te bezwijken aan zijn hongerstaking (Guardian)

– Op de site van de Vlaamse publieke zender Canvas zijn nu ook programma’s terug te kijken. Louis Theroux verwelkomt de kijker in een speciale clip.

– De jonge kunstenares Yann Bronder (21) uit Aalst (Vlaanderen) werkt aan een uiterst macaber project. Ze beweert jonge katten te hebben vermoord om met hun pels een bontcreatie te maken. (De Standaard)

– Archeologen hebben in Bulgarije doden opgegraven waarbij een houten pen door het lichaam was geslagen. Het ritueel was tot begin 20e eeuw gebruikelijk in de regio om te voorkomen dat de doden zouden veranderen in vampiers. (NZ Herald)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)