35

Milieuvriendelijke internationale trein wint ten opzichte van vliegtuig

Het lijkt er op dat de trein een steeds populairder vervoersmiddel wordt voor reizigers die vanuit Nederland naar de grote noord-Europese steden willen. Volgens NS International is dit vooral te danken aan meer milieubewustzijn. “Het debat rond CO2-uitstoot geeft een impuls aan treinreizen”, zegt directeur Heike Luiten op de website van de NOS.

Dat het geen toevalstreffer is, of het gevolg van een goed gelukte actieprijs, blijkt uit de cijfers. Parijs verwelkomde 6 procent meer reizigers vanuit Nederland die met een internationale trein kwamen dan in 2017. Naar Berlijn reisden 9 procent meer mensen af en naar Brussel liefst 12 procent. Vooral Berlijn is opvallend in dit rijtje, vindt Luiten, omdat die rit niet korter is geworden qua reistijd. “Er is veel aandacht voor geweest in de media. Mensen proberen het dan toch uit.”

De nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen is een ander succesnummer. In één trein gaan zes tot zeven keer het aantal mensen dat in een gemiddeld vliegtuig past. De Treinreiswinkel, de grootste concurrent van de NS op het gebied van internationale kaartjes, zag een toename van 30 procent in haar verkopen.

Cc-foto: Roel Hemkes

Geef een reactie

Laatste reacties (35)