55

Miljoen euro beloning voor paranormale activiteit

Belgische organisatie daagt iedereen met bovennatuurlijke gaven uit

Dat met paranormale gaven flink geld valt te verdienen, is al langer bekend maar de Belgische organisatie Skepp maakt het de bezitters van dergelijke eigenschappen wel erg makkelijk. Wie kan aantonen dat zijn bovennatuurlijke activiteit niet op toeval berust, krijgt een miljoen euro.

tarot reading
Van wichelroedeloper tot helderziende, van tarotkaartenlezer tot homeopatisch genezer, allemaal zin ze welkom bij Skepp, de Belgische organisatie van wetenschappers en sceptici. Wie vóór 30 september 2013 proefondervindelijk kan aantonen over gaven te beschikken die niet wetenschappelijk te verklaren zijn, krijgt een miljoen euro. Die uitdaging is al eerder gedaan door de Amerikaanse goochelaar James Randi maar is nu dus ook hier in de regio beschikbaar.

Trouw schrijft:

Het probleem zit hem in de test. De kandidaten vinden doorgaans dat een zakelijke, wetenschappelijke benadering geen recht doet aan hun hogere gaven. Daarom mag iedereen zelf een test voorstellen, zegt Nienhuys. “Onze enige eis is dat de kans dat de kandidaat door toeval gelijk krijgt, kleiner is dan één op duizend.

De miljoen euro wordt door Skepp de Sisyphus-prijs genoemd, naar de Griekse mythologische figuur die een rotsblok een berg op moest rollen maar er nooit in slaagde de top te bereiken. De prijs geldt voor heel Europa.

De site van Skepp.

Wat denk je? Gaan ze die miljoen euro kwijt raken? Reageer!

cc-foto: Jo Guidi

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)