Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Miljoen euro beloning voor paranormale activiteit

  •  
30-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
365 keer bekeken
  •  
tarot_300.jpg
Belgische organisatie daagt iedereen met bovennatuurlijke gaven uit
Dat met paranormale gaven flink geld valt te verdienen, is al langer bekend maar de Belgische organisatie Skepp maakt het de bezitters van dergelijke eigenschappen wel erg makkelijk. Wie kan aantonen dat zijn bovennatuurlijke activiteit niet op toeval berust, krijgt een miljoen euro.
Van wichelroedeloper tot helderziende, van tarotkaartenlezer tot homeopatisch genezer, allemaal zin ze welkom bij Skepp, de Belgische organisatie van wetenschappers en sceptici. Wie vóór 30 september 2013 proefondervindelijk kan aantonen over gaven te beschikken die niet wetenschappelijk te verklaren zijn, krijgt een miljoen euro. Die uitdaging is al eerder gedaan door de Amerikaanse goochelaar James Randi maar is nu dus ook hier in de regio beschikbaar.
284666497_3d60ff4211
Het probleem zit hem in de test. De kandidaten vinden doorgaans dat een zakelijke, wetenschappelijke benadering geen recht doet aan hun hogere gaven. Daarom mag iedereen zelf een test voorstellen, zegt Nienhuys. “Onze enige eis is dat de kans dat de kandidaat door toeval gelijk krijgt, kleiner is dan één op duizend.
De miljoen euro wordt door Skepp de Sisyphus-prijs genoemd, naar de Griekse mythologische figuur die een rotsblok een berg op moest rollen maar er nooit in slaagde de top te bereiken. De prijs geldt voor heel Europa.
Wat denk je? Gaan ze die miljoen euro kwijt raken? Reageer!
cc-foto: Jo Guidi
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.