Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minder uitkeringen jongeren tot 27 jaar

  •  
31-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uwv300_08.jpg
Staatssecretaris Bussemaker is blij dat jongeren rekening houden met banenperspectief bij studiekeuze
Het aantal WW-uitkeringen aan jongeren tot 27 jaar is gedaald met 4000 waardoor er nog ‘maar’ 27000 jongeren in die leeftijdscategorie rond moet komen van een WW. Dit blijkt uit de nieuwste Basiscijfers Jeugd van Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven (SBB) en het UWV vrijdag.
Ook het aantal vacatures voor mbo’ers is de afgelopen vier maanden toegenomen met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In bijna alle regio’s nam het aantal WW-uitkeringen aan jongeren tot 27 jaar af.
De afname was het sterkst vanuit de bouwnijverheid en de groothandel. Ook vanuit de zorg- en welzijnssector liep het aantal uitkeringen terug. Er was wel sprake van een toename van uitkeringen binnen de horecasector en vervoer & opslag. 
Staatssecretaris Bussemaker liet in reactie op de cijfers vrijdag weten blij te zijn dat jongeren rekening houden met de werkgelegenheid wanneer zij een studie kiezen.
Niets is zo frustrerend als geen baan kunnen vinden met een diploma waar je hard voor hebt gewerkt.
Cc-foto: Mystic_Mabel

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.