Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Plasterk verdedigt Camiel Eurlings

  •  
04-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
plasterk300.png
Pauw & Witteman voelen minister aan de tand over overstap van politici naar bedrijfsleven ... Plasterk: we moeten ex-politici vertrouwen
Minister Plasterk schoof maandag aan tafel bij Pauw en Witteman om te spreken over het anti-corruptierapport van de Europese Commissie, waaruit is gebleken dat corruptie Europa 120 miljard euro kost. De twee presentatoren voelden Plasterk aan de tand over de overstap van politici naar het bedrijfsleven. Hét voorbeeld hierbij is Camiel Eurlings (CDA), die na zijn aftreden als minister van Verkeer topman werd bij KLM. Kan dat zomaar, of zou er een wettelijke pauze ingelast moeten worden tussen overstap van politiek naar bedrijfsleven? Volgens de minister was er geen sprake van gesprekken over een toekomstige baan tussen Eurlings en KLM ten tijde van zijn ministerschap. Plasterk meent bovendien dat politici integer genoeg zijn om zich aan de heersende codes en richtlijnen te houden, waardoor geen sprake van inmenging tussen politieke functies en baantjes in het bedrijfsleven daarna kán zijn.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.