22

Ministerie wilde invloed op samenstelling rechters belastingzaak

Haagse bronnen bevestigen dit aan NRC Handelsblad ... Gerechtshof deed eerder al aangifte tegen ministerie wegens beïnvloeding van getuigen

Het ministerie van Financiën heeft invloed uitgeoefend om een rechtszaak over Nederlandse zwartspaarders door een ander gerechtshof behandeld te laten worden. Dat bevestigen Haagse bronnen aan NRC Handelsblad.

De Belastingdienst kwam grote hoeveelheden zwart geld op het spoor door een tipgever. Tegen betaling werden de namen overhandigd aan de dienst. De zwartspaarders eisten vervolgens dat de naam van de tipgever bekend zou worden gemaakt. Iets dat de rechters zelf ook wilden.

De president van het hof Arnhem-Leeuwarden wil de naam weten maar de hoge bazen zouden ambtenaren van de Belastingdienst verbieden die kenbaar te maken. Daarop is door het gerechtshof aangifte gedaan tegen het ministerie van Financiën.

Het ministerie twijfelt nu of het gerechtshof de zaak nog wel zou kunnen behandelen aangezien het aangifte heeft gedaan. Het ministerie heeft daarom informeel gepolst of de belastingzaak naar een ander hof zou kunnen worden verplaatst, maar de rechters hebben geantwoord met een nee.

Zie ook: Gerechtshof doet aangifte tegen het ministerie van Financiën

NRC: Financiën wil andere rechters op zaak Nederlandse zwartspaarders

Geef een reactie

Laatste reacties (22)