14

&… Model trekt masturbatie niet

SGP wil moslims de mond snoeren ... In Frankrijk floreren de boekhandels ... Noodweer treft Suriname ... & PVV wil transparantie declaraties 

Meer nieuws vandaag…


Model Benjamin Bowers werd tijdens een fotoshoot gevraagd de hand aan zichzelf te leggen voor de camera zodat hij een ‘ontspannen indruk zou wekken’. Hij eist nu een schadevergoeding van 1 miljoen dollar van de Amerikaanse kledingketen Abercrombie & Fitch. Zoals te zien in dit filmpje zijn de modellen van Abercrombie & Fitch wel wat sexyness gewend, maar Bowers vindt dat de modeagent te veel van hem vroeg. (De Morgen)

De SGP wil de mond snoeren van moslims die vanaf Nederlandse minaretten een gebedsoproep doen. De streng christelijke partij zegt ’de islam niet als een verrijking van Nederland’ te zien. De vijfmaal daagse klaagzang vanaf moskeetorens moet dan ook worden tegengegaan. (Telegraaf)

In een poging mee te liften op de populairiteit van trending topics heeft MTV een tv-programma omgedoopt in een naam met een hashtag: Made #dreambigger (Independent)

In tegenstelling tot in andere landen floreren in Frankrijk de boekhandels. Verklaring: De vaste boekenprijs die de branche beschermt tegen het geweld van Amazon. Dat geldt echter alleen voor Franse boeken. De bekendste Engelstalige boekhandel in Parijs heeft daar niets aan. De winkel sluit z’n deuren. (NYT

Ambtenaren van de Vlaamse overheid zijn minder ziek dan werknemers van vergelijkbare privébedrijven, stelt de minister. De cijfers liegen er niet om: Vlaamse ambtenaren bleven slechts 6,39 procent van de werkdagen ziek thuis in 2011. Dat is inderdaad minder dan de 8,98 procent die geldt voor privébedrijven met minstens duizend werknemers. (De Morgen)

Nederlandse scholieren hebben de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor volwaardig burgerschap veel minder onder de knie dan hun leeftijdgenoten in het buitenland. In vergelijkend onderzoek in 38 landen halen zij de laagste scores. (Trouw)

De PVV wil dat alle declaraties openbaar worden van iedereen die door belastinggeld wordt betaald. Op internet moet de burger in een register kunnen zien wat ambtenaren declareren. Maximaal een maand nadat een declaratie is ingediend moet die in dat register te zien zijn. (Spits)

De Nationale Postcodeloterij gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. De kantonrechter besloot dinsdag dat de loterij zes deelnemers 2500 euro moet betalen, maar de loterij weigert dat. (Metro)

Een deel van Suriname zit zonder stroom nadat noodweer het land trof met zware regenval, rukwinden en enorme golven aan de kust. Politie, brandweer en het leger bieden hulp bij onder meer gevallen van weggewaaide daken en geknakte bomen en elektriciteitspalen. (NRC)

Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn mogelijk bereid de Syrische president Bashar al-Assad gratie te verlenen als hij deelneemt aan vredesbesprekingen. Het initiatief komt kort nadat de Russische president Vladimir Poetin op de G20-top in Mexico zou hebben ingestemd met een machtstransitie. (Nu)

Twitter heeft de profielweergave van gebruikers veranderd. Zodra je op het profiel van een twittergebruiker klikt, zie je nu standaard niet langer alle @-mentions en retweets. Alleen de eigen tweets worden nog weergegeven. (Volkskrant)

De kwaliteit van wegrestaurants langs de Europese autosnelwegen laat nog regelmatig te wensen over. Onder meer de hoge prijzen vormen vaak een probleem. (De Morgen)

Schitterende beelden van redding luipaard uit waterbassin

Geef een reactie

Laatste reacties (14)