Laatste update 13:15
122

‘Moeder gepest jongetje van video die viraal ging blijkt racist’

Deze week ging een video van een Amerikaans jongetje, Keaton Jones, uit Knoxville viraal. Jones vertelt in de aangrijpende video huilend dat hij gepest wordt. De moeder van Jones, die de video maakte en op sociale media poste, blijkt nu echter een omstreden racist, zo melden Amerikaanse media. Eerder poste zij foto’s op sociale media van haar kinderen voor de Amerikaanse vlag én de vlag van de Confederatie. In de begeleidende tekst schrijft ze dat ‘butt hurt Americans’ niet zo moeilijk moeten doen over het slavernijverleden en al wat daar mee gepaard gaat.

De reacties op de video waren overweldigend: talloze Amerikaanse sterren, waaronder Eva Longoria, Justin Bieber en Katy Perry reageerden en staken hem een hart onder de riem. Keaton vertelt in de video onder meer dat kinderen van school hem lelijk noemen, hem uitleggen vanwege zijn neus, melk over hem heen gieten en hem uitlachen omdat hij geen vrienden zou hebben. Met een GoFundMe-pagina wordt er geld ingezameld voor het jongetje; inmiddels is bijna 60.000 dollar ingezameld. De pagina is nu er meer informatie over de moeder is, geblokkeerd.

Update 13.00
Eén van de bekende Amerikanen die de jongen graag wilde bijstaan is Joe Schilling. Na contact met de moeder kwam hij echter tot de conclusie dat zij slechts geld wilde verdienen over de rug van haar gepeste zoon. Volgens hem wilde zij liever gelddonaties krijgen, dan directe hulp van bekende Amerikanen. Op Instagram poste hij deze video. De moeder ontkent tegenover Fox alle aantijgingen.

Ook plaatste Schilling een foto van het gesprek dat hij met de moeder voerde, waarin zij duidelijk stelt dat ‘witten’ voor elkaar moeten opkomen. De foto en video heeft hij inmiddels van Instagram verwijderd, naar eigen zeggen omdat hij “gek werd van de reacties van idioten die niet kunnen lezen”.

The Independent: Keaton Jones: Who is the bullied boy who went viral? And why is his mother being accused of racism?

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (122)