Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mogelijk amnestie voor verdachten Decembermoorden

  •  
20-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Parlementsleden stellen amnestiewet voor... Openbaar Ministerie na 4 jaar procederen bijna toe aan bekendmaking strafeis
Bij de Decembermoorden in 1982 in Suriname kwamen 15 critici van het toenmalige militaire bewind om het leven door marteling en moord. De verdachten van de Decembermoorden krijgen nu mogelijk amnestie. Eén van de verdachten is de huidige president Desi Bouterse van de partij NDP.
Op dit moment loopt nog steeds een rechtszaak tegen de verdachten. Anton Paal, één van de parlementsleden die een amnestiewet hebben voorgesteld, verklaart: “Het lijkt niet goed om zo voort te slepen. Nu moet er een einde komen.” Zijn collega Rashied Doekie (Mega Combinatie/ NDP) wil dat er orde en rust komt in het land, na meer dan dertig jaar. Een algemeen pardon voor mensen ‘die schuldig zijn of niet’ moet daartoe dienen.
Voorzitter van de Organisatie van Gerechtigheid en Vrede (OGV), Betty Goede, heeft geschokt gereageerd op de initiatiefwet. Het Openbaar Ministerie zou na vier jaar procederen binnenkort eindelijk een strafeis bekendmaken.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.