92

Mohammed B. mag niet getuigen voor Wilders

Rechtbank: Proces gaat door... Parlementariër mag geen beroep doen op immuniteit voor uitspraken buiten de Kamer... Ook overige verweren verworpen... ook Imam Fawaz Jneid en ayatollahs niet als getuigen opgeroepen

Het proces tegen PVV-voorman Geert Wilders kan gewoon doorgaan. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Het verzoek van Wilders om Mohammed B. (de moordenaar van Theo van Gogh), imam Fawaz Jneid, een sjeikh en ayatollahs te horen, is dan ook afgewezen. Ook rechtsgeleerden hoeven niet gehoord te worden. Advocaat Moskowicz kan hun opvattingen zelf inbrengen, vindt de rechtbank.

De parlementariër kan zich niet beroepen op immuniteit voor uitspraken die hij buiten de Tweede Kamer heeft gedaan. Ook de overige verweren die Wilders en zijn advocaat Abraham Moskowics vooraf hadden ingebracht, zijn verworpen.

Dat er mensen zijn die met koran in de hand vreselijke dingen doen is algemeen bekend, oordeelt de rechtbank, daar zullen geen getuigen voor nodig zijn.

Arabisten Hans Jansen, Simon Admiraal  en Wafa Sultan worden wel gehoord, maar dan achter gesloten deuren door de rechtercommissaris.

Journalist Kustaw Bessems van de Pers twittert vanuit de rechtzaal.

Geef een reactie

Laatste reacties (92)