Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Molenbewoners Kinderdijk worden horendol van toerisme

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sgp
De unieke molens van Kinderdijk, dicht bij Dordrecht, zijn uitgeroepen tot werelderfgoed om ze beter te beschermen. Bijkomend effect is dat de stroom van toeristen blijft aanzwellen. De bewoners van de 16 bewoonde molens starten morgen een protestactie tegen de overlast die dat veroorzaakt. Ze delen zaterdag protestkaarten uit aan bezoekers waarop wordt uitgelegd dat er jaarlijks 600.000 toeristen komen naar een gebied waar slechts 60 mensen wonen. Verhouding 10.000 tegen 1, meldt Rijnmond. Een bron van ergernis is ook dat er nauwelijks sprake is van overleg met de bewoners over de toeristische exploitatie van het gebied.
De bewoners van Kinderdijk zijn de zoveelste groep van burgers die in actie komen tegen het groeiende toerismeprobleem dat de mooiste plekken op aarde verandert in pretparken. In steden als Venetië, Barcelona, Dubrovnik en Amsterdam zwelt het protest ook aan.
In Kinderdijk zijn deze maand verkiezingen in het kader van de gemeentelijke herindeling. Het gebied wordt dan onderdeel van de nieuw te vormen gemeente Molenlanden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.