Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moslim Broederschap: geen eigen kandidaat Egyptisch president

  •  
26-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-MoslimBroederschap_El-Erian300.jpg
De politieke tak van de beweging, de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid, zal ook geen kandidaat van andere partij steunen
De vice-voorzitter van de voorheen verboden Moslim Broederschap, Essam El-Erian, verzekert dat zijn partij niet aan de presidentsverkiezingen in Egypte zal deelnemen. Ook zal bij de parlementaire verkiezingen niet gestreefd worden naar een meerderheid van de stemmen. Op de Egyptische nieuwssite Ahram spreekt El-Erian zich uit over de voortdurende onrust in het land.
Op een openbare bijeenkomst in Luxor zei de vice-voorzitter van de islamistische beweging dat een meerderheid voor de Broederschap niet in het belang zou zijn van het democratische proces in Egypte, zo meldt Ahram
Over de recente gebeurtenissen in het land zei El-Erian dat er pogingen worden gedaan om de voorjaarsprotesten op het Tahrir-plein in kwaad daglicht te plaatsen en wrijving te creëren tussen de demonstranten van toen en de gewone Egyptische burger. De mensen die nu op het Tahrir-plein (het Plein van de Bevrijding) staan zijn volgens El-Erian dan ook niet dezelfde als die er in het vroege voorjaar stonden.
Na de revolutie heeft de Moslim Broederschap zijn politieke tak, de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid, officieel opgericht. Voorheen was het de beweging verboden om aan het politieke proces deel te nemen. Toch gold de groepering als invloedrijk.
Op de foto: vertegenwoordigers van de Moslim Broederschap, met links Essam El-Erian

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.