Laatste update 10:33
55

Moslima’s verenigen zich in ketting over Westminster Bridge na aanslag

Tientallen vrouwen hebben zondag gedemonstreerd tegen terreur door een mensenketting te vormen over de Westminster Bridge, waar vorige week een aanslag plaatsvond. De moslima’s wilden met deze actie, gekleed in blauw – de kleur van hoop en vrede -, hun solidariteit betuigen met de slachtoffers van die aanslag.

Akeela Aghmed, één van de organisatoren, zegt in een verklaring dat ze onder meer de brug op deze manier weer terug wilden eisen. “Dit is een eenvoudige teken van vrouwen die bij elkaar komen en samen staan, om de Westminster Bridge weer te herwinnen, als uiting van solidariteit in Londen en het hele Verenigd Koninkrijk.

Na iedere door islamisten gepleegde aanslag, klinkt de roep om moslims die afstand nemen van het terreur. Hoewel het vreemd blijft dat mensen afstand moeten nemen van zaken waar zij part noch deel aan hebben, doen veel moslims dat toch. De 19-jarige Amerikaanse moslim Heraa Hashmi, student aan de universiteit van Colorado, kreeg van een klasgenoot te horen dat ‘niet alle moslims terroristen zijn, maar wel alle terroristen moslim zijn’. En dat in een gesprek over de kruistochten nota bene. Haar klasgenoot benadrukte in dat gesprek dat hij vond dat moslims niet genoeg doen om zich tegen aanslagen die uit naam van de islam worden gepleegd uitspreken. Onzin, natuurlijk. En dus besloot Hashmi een lijst te maken van moslims die aanslagen, maar ook ander geweld, veroordelen. Haar spreadsheet is inmiddels uitgegroeid tot de website muslimscondemn.com.

The Guardian: Women link hands on Westminster Bridge to remember victims

Geef een reactie

Laatste reacties (55)