28

Moszkowicz spreekt kiezers aan in Almere

Kersverse lijsttrekker VNL presenteert zich in PVV-bolwerk

Bram Moszkowicz, lijsttrekker van de PVV-afsplitsing VNL, heeft zichzelf aan de kiezers gepresenteerd in Almere, de stad die al jaren een van de twee PVV-bolwerken is. Volgens de Volkskrant reageerde de lokale bevolking opvallend goed op zijn verschijning.


Het is de eerste keer dat de voormalig advocaat naar buiten treedt als politicus na een enigszins onwennig optreden in de talkshow Pauw. Onder de gewone kiezers gaat de presentatie van VNL hem stukken beter af. De Volkskrant schrijft:

VNL hoopt met Moszkowicz de rechts-liberale kiezer te bekoren. Aan zijn bekendheid zal het niet liggen. ‘Brammie’, joelen twee baliekluivers onder de luifel van het stadhuis zodra hij in zicht komt. ‘Beter dan Geert’, vinden ze. ‘De beste advocaat van Nederland.’ ‘Hij is wel charismatisch ‘, vindt Joël Brink van de Spakenburgse vishandel Peter Korlaar, VNL-folder in de hand. ‘Ik mag ‘m wel, al was hij de afgelopen tijd niet zo positief in het nieuws. Je blijft luisteren als hij wat zegt. Ik kan me voorstellen dat hij bij de PVV stemmen trekt. Die zijn in Almere bijna de grootste.’

VNL-oprichter en Kamerlid Yoram van Klaveren woont in Almere. De advocaat maake tijdens zijn debuutoptreden een ontspannen indruk.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)